Wednesday, November 18, 2009

15/11/09

.hari yang aku xboleh lupa.
.hari ahad malam.
.aku dapat 1 panggilan kecemasan.
.yang memberi tahu bahawa ayah aku sedang kritikal kat hospital.
.hari yang die kena tu.
.aku kat melake.
.die ontheway balik melake dari johor.
.dengan akak aku dan mak aku.
.dalam perjalanan tu ayah aku tibe-tibe je ngadu ngan akak aku die sesak nafas.
.dan mencungap-cungap.
.sampai je machap akak aku berhenti di perhentian.
.dan panggil org yang ade kat situ tok tolong.
.pastu ade satu pakcik tu bgtau bapak aku dah terok.
.gi anta klinik ayer hitam.
.dalam 7KM dari sini.
.akak aku terus pergi ke klinik tu.
.sampai klinik je dokter suruh hantar ke hospital.
.sebab dokter dah xbleh buat ape-ape.
.bapak aku nek ambulan.
.ke sane.
.sampai hospital bapak aku terus diberi rawatan kecemasan.
.dalam pukol 8.30 malam aku baru dapat tau berita ni.
.petang tu aku dah call bapak akak aku.
.die xangkat.
.malam tu baru die bagitau.
.aku ngan akak aku lgi sorng terus pergi ke hospital batu pahat.
.dalam perjalanan tu aku dah xdapat bayangkan keadaan bapak aku.
.aku rase pejalanan tu jauh sangat.
.untuk sampai.
.akak aku call mengatekan abah dah tenat.
.dokter cakap dah 50-50.
.aku dengar aku terus menangis.
.sampai hospital aku berlari ke tingkat atas.
.masuk ke wad kecemasan.
.aku tengok bapak aku.
.ya allah.
.menitis air mate bile tengok keadaan abah yang susah bernafas.
=''(

2 comments:

  1. baca-baca. semoga semuanya baik-baik sahaja.

    ReplyDelete
  2. jemput-jemput la datang menerjah
    http://ijatasni.blogspot.com

    ^________^

    ReplyDelete