Wednesday, September 9, 2009

POLIS DIRAJA MALAYSIA

.semalam ade 1 kejadian yang aku rase macam KIMKA (pukimak)
.aku dapat panggilan tipon dari 1 custemer ni.
.die beli camere dari aku.
.aku tolak kat die rm1800 d4oX.
.lepas tolak kat die tu aku tolong la die tukakan tali pade body camere 2.
.jam lak dah kol 7.
.aku nak cepat die pon nak cepat.
.sebab nak buke dah time tu.
.so aku tolong die pasang kat tepi jalan depan taman aku.
(kat kedai yong long)
.dalam tengah pasang tali tu.
.ade la sebijik kate datang kat kite org.
.kate myvi wane oren.
.turan la brohter ni.
.terus pegang bahu aku.
.pastu membe die tu kuakan card polis sial die tu.
.aku dah cuak dah time tu.
.coz tibe-tibe ni an.
.ni dialog since kiteorang.

polis 1 : assalamualaikom, buat ape ni?(terus pegang bahu aku)
aku : komsalam, tolong pasangkan tali cmre membe saye.nape ni bang?
polis 2 : aku polis, ko jual ape ni?
aku : bukan jual barang bang. tolong pasangkan tali ni ha.
polis 1 : sape nye ni?
membe aku : saye punye.
polis 2 : mane resit yang buktikan ko beli cmre ni?
membe aku : saye beli kat die(aku la)
polis 1 : resit mane?
aku : ni cmre bos saye, die suruh jual.
polis 1 : mane bos ko?
aku : kat umah la.
polis 1 : call die suruh datang.
aku : gile ker!!!kan dah nak berbuke ni! agak-agak la bang.
polis 1 : K!!ko call die sekarang!!
aku : call la die.(bos aku) assalammualaikom bang, bang ni ade hal skit la.(aku bagi phone aku kat polis 1 tu.
polis 2 : cakap-cakap ngan bos aku(aku xdengar)

polis 1
: ko asal nak tolong org kat tepi jalan je ni.

aku : salah ker?bukan nye buat ape pon.tolong je.xkan nak tolong orang pon nak kne tgk tempt?
.dalam 5 minit kemudian.
polis 2 : wei dah jom balik.(die cakap kat membe die tu)
lain kali jangan bisnes kat tepi jalan skng ni banyk kes ragot, samon sume.(die cakap kat aku)
aku : saye bukan jual barang, saye tolong orang je bang.
polis 2 : aku tau, tapi bia la tempat depan umah ker.ni tepi jalan memang la aku syak mcm2.
aku : yela bang.(dalam hati dah bengkak dah)

.PASTU POLIS TU BLAH.


.aku tolong membe aku kat tempat orang ramai kot.
.depan kedai kat taman aku.
.kalo aku nk tolak barang curik xkn aku nak tolak kat anak polis dan nk jual depan org ramai.


.PADA POLIS DIRAJA MALAYSIA.
.KALO NAK PENUH KAN BUKU LAPORAN.
.GI TANGKAP MAT GIAN.
.BUKAN BUKU LAPORAN JE PENUH.
.SILAP SILAP LOKAP PUN PENUH.

5 comments:

  1. haha.mcm lukenabeb pnye show je. haha

    ReplyDelete
  2. haha.
    yg bes 2kat kdai yong long 2.
    apsl ko x sruh si yong long settel kn.
    haha.

    ReplyDelete
  3. hahaha, padan muka kau, kelakar doe aku baca :P

    ReplyDelete
  4. hahaha..
    memang bodo..
    polis ni macam pukimak.

    ReplyDelete
  5. polis tu x der kne da~~:)
    klaka:D:D:D

    ReplyDelete